מהנדסים ללא גבולות 2016: משלחת סטודנטים חדשה יצאה לטנזניה

במסגרת הפרויקט הורכבה מערכת סולארית במרפאה המקומית והורחבה מערכת המים של המשלחת הקודמת

30 אוקטובר 2016
מהנדסים ללא גבולות 2016: משלחת סטודנטים חדשה יצאה לטנזניה
חברי המשלחת לבושים בתלבושת המסורתית של שבט המסאי

במסגרת הארגון של מהנדסים ללא גבולות, הגיעה לטנזניה בחודש אוקטובר משלחת סטודנטים מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, התמקמה בעיר הגדולה ארושה, ומשם יצאה לכפר לביצוע פרויקט של הרכבת מערכת סולארית במרפאה המקומית והרחבת מערכת המים של המשלחת הקודמת.

בתחילה ערכו הסטודנטים היכרות עם צוות בית הספר של הכפר ועם צוות המרפאה, ולאחר מכן התחילו בעבודה על המערכת הסולארית. במקביל הם ביצעו עבודות תחזוקה על מערכת המים שבנתה המשלחת הקודמת, והרחיבו אותה בשישה מיכלים נוספים. המשלחת עבדה בשיתוף פעולה עם אנשי הכפר ששמחו מאוד לעזור בהתקנת המערכת.

"סיימנו להרכיב את המערכת ביחד עם חברי הכפר! יש אור במרפאה! יש חשמל למקרר תרופות!" עדכנו חברי המשלחת, "הוספנו מערכת מים קטנה למעונות התלמידים, ושינינו את המערך המקורי של מערכת המים הקיימת כך שיתאים לאופן השימוש של בית הספר. היום התקיים טקס מרגש במרפאה בשיתוף עם מנהל המחוז, אנשי המחוז וילדי הכפר, שבסופו העניקו לנו את התלבושת המסורתית של שבט המסאי."